Kladdkaka med kolaglasyr

Här kommer receptet på den super god kladdkakan. Ni måste testa baka. Finns alternativ att baka den i gluten med.  
 
Botten 

100 g smör 
2 ägg 
3 dl strösocker 
1 1/2 dl vetemjöl 
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker 
1 krm salt 

Om ni ska baka kakan i gluten ta 2 3/4 dl glutenfrit mjöl. Jag andvänder finax mjölmix. 

Sätt ungen på 175 grader 

Smält smöret och sedan smöra en lösbartagen form 24 cm. Blanda de övriga ingredienserna i en skål. Rör sedan ner de smälta smöret tills allt blandar sig. Jag rör med en slickepott. Grädda i 20 minuter och sedan ta ut kakan och låt svalna i ca 10 minuter. 

 
Glasyren 

2 dl vispgrädde 
1 dl socker 
1 dl ljus sirap 
100 g mörk blockchoklad 
100 g smör

Blanda alla ingredienser i en kastrull utom smöret. Låt koka tills den tjocknar lite ca 15 minuter. Rör om lite då och då. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret till en jämn fudge (den är lös men stelnat i kylen) Häll över glasyren över kakan och låt den kallna i kylen. Blir bästa om den står över natten i kylen annars ca 6 timmar i kylen samma dag. 
RSS 2.0